Для участі у цих подіях до Придністров’я та Молдови відбула українська делегація у складі представників Української Всесвітньої Координаційної Ради, Товариства зв’язків з українцями за межами України “Україна-Світ”, Міністерства культури України, Міністерства закордонних справ України,  громадських діячів та артистів Національного заслуженого академічного народного хору України ім. Г.Верьовки. Зокрема Тернопільщину представляв член Правління Товариства дружби «Тернопіль-Тирасполь» Володимир Ханас:


Так в Центрі української культури Придністровського університету ім. Т.Шевченка було проведено науково-практичну конференцію “Спілка українців Придністров’я – 20 років шляхом відродження і творення”, в якій взяли участь науковці, викладачі та фахівці в гуманітарній сфері, активісти української громади краю, представники керівництва Придністров, дипломати Посольства України в Республіці Молдова.
Також відбувся урочистий вечір, який закінчився святковим концертом. Ювілярів вітали Посол України С. Пирожков, котрий зачитав вітальне звернення на адресу Спілки від Міністра закордонних справ України К.І. Грищенка, Президент ПМР І. Смирнов, котрий виступив українською мовою, а також вручив нагороди активним спілчанам. Вітали українців Голова УВКР Михайло Ратушний, Народний депутат України Іван Заєць, Герой України, Голова Товариства «Україна-Світ» Іван Драч. Мною були передані вітання від Товариства «Україна-Тирасполь»  та вітальний лист від голови Тернопільської обласної ради Олексія Кайди. Українців вітали керівники молдавського та російського товариства в Придністров*ї, а також представники українських громад з Молдови та Камчатки.
Українська делегація також відвідала визначні місця пов*язані з українською культурною спадщиною, зокрема місцю першого поховання гетьмана Івана Мазепи в селі Варниця, пам’ятнику першій українській Конституції в Бендерській фортеці….

0 Response to '20-річчя заснування “Спілки українців Придністров’я імені Олександра Бута'

Дописати коментар

Прихильники