Про Партнерство "Відкритий уряд"

Опубліковано #khanasV On 14:38

Як громадянське суспільство України може брати участь в ініціативі «Партнерство Відкритий Уряд» (Open Government Partnership)?

Що таке ініціатива «Партнерство Відкритий Уряд»?
Партнерство «Відкритий Уряд» (англ. - Open Government Partnership, скорочено -  OGP) – це багатостороння ініціатива, спрямована на забезпечення підзвітності органів влади перед власними громадянами та на більш тісне включення громадян в процес управління державними справами. Ініціатива була офіційно розпочата 20  вересня 2011 року за сприяння президентів США і Бразилії. До неї уже приєдналися 49 країн-підписантів, включно із Україною. Повний перелік цих країн можна знайти на офіційному сайті міжнародної ініціативи, www.opengovpartnership.org.


Ключовими завданнями ініціативи є:
·          Забезпечення виконання урядами конкретних зобов'язань в сприянні прозорості державного управління
·          Залучення громадян до участі в процесах державного управління
·          Боротьба з корупцією
·          Використання нових технологій для поліпшення державного управління.
Ініціатива є добровільною для кожної із країн-учасниці та не передбачає санкцій за невиконання зобов’язань крім включення країни з числа учасниць ініціативи. Для того, щоб стати членом OGP, країни повинні на рівні уряду прийняти Декларацію «Відкритого Уряду», підготувати і надати національний план дій, розроблений за участю представників громадянського суспільства (до початку квітня 2012 року) і погодитися на незалежне оцінювання результатів своєї діяльності.
Подробиці

0 Response to 'Про Партнерство "Відкритий уряд"'

Дописати коментар

Прихильники