Тернопіль  готується до проведення першого в Україні змагання “Хокей на озері”, який пройде 26-27 січня на Тернопільському ставі.
    Організатори заходу - група шанувальників хокею м. Тернополя та Тернопільська міська рада вже розпочали розчищати п’ять майданчиків (40х20 метрів кожен) загальною площею 4 000 квадратних метрів. Протягом двох днів на майданчиках зіграють 16 команд зі всієї України. Крім того заплановані конкурси на влучність кидка, швидкість подолання дистанції та навики володіння шайбою. 

Довідка:

Змагання «Хокей на озері» - це різновид класичного хокею, але з декількома важливими відмінностями: відсутні борти, що захищають, немає воротарів і гра проводиться на відкритому повітрі, на замерзлому озері чи річці. Спрощені правила направлені на зменшення силової боротьби і сили кидків, збільшення вміння володіння шайбою, передачі чіткого пасу і високого навику катання на ковзанах. Ці чинники дають змогу відчути, що таке хокей з шайбою і не потребують повного комплекту дорогої амуніції. Це дає можливість залучити більше молоді в спорт, показавши їм, що є доступні форми хокею. Так роблять в Північній Америці на змаганнях «U.S. POND HOCKEY CHAMPIONSHIP». Про популярність змагань свідчить їх грандіозність: більше ніж 1500 учасників, які грають на 25 льодових майданчиках.

0 Response to 'Вперше в Україні змагання “Хокей на озері”'

Дописати коментар

Прихильники