Тернопіль може стати другим містом після Львова, яке матиме повноцінну велосипедну інфраструктуру. Управління стратегічного розвитку розробило концепцію, яку підтримали депутатські комісії та велосипедисти Тернополя. Остаточне обговорення відбудеться у вересні за участю громадських рад та громадських організацій міста.

«Реалізація ідеї дасть можливість створити нове обличчя міста, підвищити його інвестиційну привабливість, - каже автор та розробник концепції Уляна Андрійчук. – Створення велосипедної інфраструктури у Тернополі розв’яже низку проблем щодо поліпшення екологічної ситуації, збереження історико-архітектурного середовища, підвищення мобільності, атракційності та туристичної привабливості міста. Також це матиме позитивний економічний та соціальний ефекти».
Велосипедний рух спочатку організують у паркових зонах та довкола озера. Поступово ці маршрути об’єднають в єдину велоінфраструктуру.
Концепція розроблена для тернополян. Адже кожна сьома сім’я у місті має велосипед, але поки що не має змоги безпечно та комфортно пересуватися ним по місту.
Наразі триває обговорення концепції. 

0 Response to 'У Тернополі буде велосипедна інфраструктура'

Дописати коментар

Прихильники