Оголошення
про відбір учасників тренінгів
для ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ
з України, Росії та Молдови, включаючи Придністров’я

1.       Загальна інформація

Проект «Побудова мостів між громадськими організаціями, бізнес-асоціаціями та мас-медіа з Молдови, України та Росії задля запобігання конфліктам у Придністров’ї» реалізується Фондом Східна Європа – Молдова (ФСЄ-М) у співпраці з Фондом Східна Європа – Україна (ФСЄ-У) та Фондом «Нова Євразія» - Росія за фінансової підтримки Європейського Союзу та Королівства Швеція.

Діяльність в рамках проекту направлена на розбудову спроможності громадських організацій, бізнес та медіа асоціацій регіону щодо участі у процесі подолання наслідків конфлікту в Придністров’ї. В рамках проекту буде зібрано разом громадських діячів з Молдови (в тому числі Придністров’я), України та Росії та створені можливості для співпраці між ними з використанням неполітичних підходів.
Одним з компонентів проекту є проведення заходів з розбудови спроможності громадських організацій. З цією метою Фонд Східна Європа-Україна разом з ФСЄ-М проводять конкурс серед представників громадських організацій для участі у тренінгах з різних аспектів діяльності громадських організацій, які відбудуться в період з серпня до жовтня 2013 р.

2.       Мета оголошення про конкурс

До участі у тренінгах запрошуються представники громадських організацій. Навчальні заходи будуть направлені на розвиток спроможності організацій у сфері проектного менеджменту, представництва інтересів, мобілізації громадян, а також на налагодження зв’язків між організаціями з України, Росії та Молдови, включаючи Придністров’я. Тренінги будуть проводитися у містах України, Росії та Молдови. Кожна група включатиме представників організацій з України, Росії та Молдови, включаючи Придністров’я. Тренінги проводитимуться російською мовою.

Планується проведення наступних чотирьох триденних тренінгів:
·         Тренінг з організаційного розвитку і проектного менеджменту для НДО;
·         Тренінг з фандрайзингу для НДО;
·         Тренінг з комунікацій та взаємодії з медіа для НДО;
·         Тренінг з питань представництва інтересів, мобілізації громад, підвищення довіри громадян до НДО.

3.       Критерії вибору учасників:

Вибір учасників тренінгів здійснюватиметься на основі наступних критеріїв:

  • Громадські організації повинні вести активну діяльність, мати досвід роботи у сфері розвитку громад, охорони навколишнього середовища, активізації молоді, неформальної освіти, або ж об’єднувати представників бізнесу, споживачів, інші групи. Зверніть увагу, що до участі у конкурсі запрошуються представники організацій, що не ведуть політичну діяльність.
  • Організації мають бути розташовані в регіонах, близьких до кордону з Молдовою, або мати попередній досвід співпраці з громадськими організаціями з Молдови (в тому числі Придністров’я);
  • Представник громадської організації, що братиме участь в тренінгах, має займати одну з ключових позицій в цій організації;
  • Мотивація до участі у тренінгу;
  • Знання англійської мови буде додатковою перевагою.

4.       Аплікаційні документи

Для участі у програмі просимо надати наступні документи:
·        Заповнену аплікаційну форму (російською мовою). Шаблон форми знаходиться на сайті Фонду Східна Європа-Україна: www.eef.org.ua в Розділі «Прес-Центр. Новини»);
·         Резюме англійською або російською мовою;
·         Короткий опис організації, яку представляє кандидат, в довільній формі англійською чи російською мовами (максимальний обсяг – 1 сторінка).

  1. Подання документів на участь у конкурсі:

Останній термін подання документів – 18:00 24 липня 2013 р.  

Заявки повинні бути надіслані на адресу електронної пошти: oshavarova@eef.org.ua з поміткою у темі листа «Тренінги для ГО».


Питання щодо цього оголошення можуть бути надіслані у письмовому вигляді Юрію Піскалюку, менеджеру програм Фонду Східна Європа, електронною поштою на адресу: yuriyp@eef.org.ua

0 Response to 'ВІДБІР УЧАСНИКІВ ТРЕНІНГІВ ДЛЯ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ'

Дописати коментар

Прихильники