Новини від YOUCONTROL: як зловити корупціонера за два кліки

Опубліковано Тернопіль-Тирасполь On 17:41
Традиції використання різноманітних схем в українських державних підприємствах — ні для кого не новина. Проте, Державне агентство з питань електронного врядування спільно з Міністерством юстиції відкрили дані про бенефіціарів компаній і багато схем почали спливати на поверхню.

Так, нещодавно розслідувачі з сервісу Дозорро виявив директора одного з державних підприємств, який замовляв насіння… у самого себе. Ви можете ознайомитись із повним детальним розслідуванням за посиланням: Ґрунт під своє насіння.

В нашій системі інформація про бенефіціарів була завжди, тому наші клієнти добре знають, як із нею працювати. Але ми ще раз розкажемо, як швидко виявити любителя махінацій з державними коштами у системі YouControl.


Припустимо, у нас є умовні Державне підприємство “ІСКРА”, яке замовляє певний товар чи послугу у фермерського господарства “АЛЬЯНС”.

Обираємо інструмент “Пошук на причетність” та вводимо ці два підприємства у поля для пошуку:


Пошук показує нам, що ці підприємства в системі пов’язані за номером телефону. Це може бути номер телефону в офісі, мобільний номер директора або бухгалтера (так і виявилось в результаті).


Розбираємось далі. Якщо ми відкриємо вкладку “Зв’язки” у картці ДП “Іскра”, ми побачимо, що або деякий Юрков Володимир Іванович керує двома підприємствами одночасно, або ми маємо унікальний збіг, який можливий лише в межах статистичної похибки (надзвичайно малоймовірний).


Причому, фірма “Альянс”, якою керує пан Юрков, йому ж і належить (можна навіть подумати, що навпіл із сином, або це ще один дивний збіг).


Звичайно, все це не є доказами для суду. Але хоча б задля збереження репутації пану Юркову варто було б відмовити своєму “повному тезці” у контракті. Або принаймні звернутись до уповноваженого органу та повідомити про конфлікт інтересів.

Як ви бачите, шукати бенефіціарів компаній в системі YouControl фантастично просто: треба лише відкрити картку компанії.

Спробуйте знайти пов’язані компанії в YouControl просто зараз!

 

Джерело:  https://youcontrol.com.ua/ru/blog/yak-zlovyty-koruptsionera-za-dva-kliky/

0 Response to 'Новини від YOUCONTROL: як зловити корупціонера за два кліки'

Дописати коментар

Прихильники