Змін у Верховній Раді нема

Опубліковано #khanasV On 13:29

За «бурхливими подіями» перших днів Верховної Ради спостерігав виключно через стрічку твіттеру. Можливо, деякі дрібні деталі залишились поза увагою, але. Ці дні я знаходився в компанії денникарів зі всієї України, отож ми мали змогу обмінюватися думками. Отож такі собі довколаполітичні «косі зачіски» про перші дні роботи новообраної Верховної Ради

1. Верховна Рада наочно доказала, що український народ «вибори» з тріском програв, а олігархат продовжує у тишині закритих клубів розкладати свої карти. Свідченням цього, є той факт, що оточення Януковича не ризикнуло навіть на косметичні зміни. На найвищі пости запропоновано пенсіонерів, якими можна буде пожертвувати будь-коли.
2. Теза, що «опозиція  вибори продала" отримала своє підтвердження щонайменше двома моментами. По-перше: було очевидним, що  всім опозиційним силам потрібно було на початку сесійних засідань домовитись про висунення спільного кандидата в президенти і  працювати на спільну перемогу в 2015-му. Не ділити посади та комітети в режимі масонів, а консультуватися з якомога ширшим колом опозиційно налаштованого суспільства. Кристалізувати ідеї, реалізовувати спільні ініціативи. Не маю сумніву, що якби потенційний кандидат на президенти вчора виїхав з групою депутатів рятувати людей зі снігового полону на трасу Київ-Чоп, до нього прислухались набагато більше, аніж на проплачених мітингах та у студіях ТВ.
По-друге: те що «опозиція» продавала перемогу ще до голосування чи то за золоті карточки ВІЗА, чи просто зі страху, чи через попередні домовленості яскраво показала наявність перших тушок на першому ж засіданні. І неважливо, що це сталося з представниками ОО. Час покаже стійкість представників інших політичних структур. Але тенденція загрозлива.
3.. Активність «Свободи» біля «нічийного» паркану, їх намагання українізувати Верховну Раду, заяви про висунення Тимошенко кандидатом у Президенти, створення фракції комуністів, бійки та копняки звичайно активізують глядачів біля телеекранів. Створюють видимість можливих змін. Але попри всі шумові ефекти влада прийняла потрібні їм рішення…Що змінилось на краще у житті виборців?

П.С. Цей текст написано для  20 хвилин. У газеті від 19.12.2012 більша частина коментарів надрукована. Однак певні відтінки залишились поза увагою читачів. То ж нехай блукають у Всемережжі.
Володимир Ханас

0 Response to 'Змін у Верховній Раді нема'

Дописати коментар

Прихильники