Форум "Дністер -ріка єднання"

Опубліковано Тернопіль-Тирасполь On 11:19

1-2 липня 2016 року в місті Тернополі відбувся  Форум «Дністер – ріка єднання» . До участі в Форумі були запрошені керівники (представники) громадських організацій українців Молдови і Придністров`я та українських громадських організацій, що зацікавлені у співпраці по цьому напрямку.

Участь у Форумі взяли представники Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільського Національного економічного Університету, 11 представників з-за кордону та 7 українських  організацій з Тернополя, Вінниці та Івано-Франківщини.


Метою Форуму було окреслення кола проблем які зараз існують серед української діаспори та що заважає розвитку української присутності за кордоном, налагодження прямих контактів та  об`єднання зусиль громадських організацій по підтримці українського духу та подоланні стереотипів.

Серед цілей Форуму були:

- промоція Тернопільщини та представлення її туристичного, бізнесового, культурного, освітнього та інших потенціалів;

- подолання стереотипів сприйняття подій в Україні українцями за кордоном;

- налагодження тісної співпраці між громадськими організаціями України і Молдови і обговорення можливих спільних заходів;

- обговорення можливості написання спільних міжнародних (транскордонних ) проектів.

В рамках Форуму відбулось обговорення різних сфер можливої співпраці:- освіта;- культура та збереження і розвиток  культурно-фольклорних традицій; - молодіжні обміни і співробітництво; - інформаційна співпраця і ЗМІ; - бізнес; - туризм; - можливості спільної участі в розробці і реалізації проектів; - налагодження співпраці українських громадських організацій Республіки Молдова з державними установами та громадськими організаціями Тернопільщини;

За результатами Форуму були прийняті Рекомендації щодо шляхів покращення української присутності за кордоном і просування українських інтересів по обидва береги Дністра.



0 Response to 'Форум "Дністер -ріка єднання"'

Дописати коментар

Прихильники