Прес-конференція Коаліції "Чесна влада - багата держава"

Опубліковано Тернопіль-Тирасполь On 08:57


20 вересня 2014 року відбулась прес-конференція представників антикорупційної Коаліції «Чесна влада –багата Держава».
Керівник організації «Нівроку» Олександр Домбровський повідомив, що Коаліція «Чесна влада –багата Держава» створена представниками 12 громадських організацій шляхом підписання Меморандуму для визначення відповідності стилю життя чиновників до поданих ними даних в деклараціях.
Керівник проекту «Громадська антикорупційна кампанія з перевірки декларацій посадових осіб органів місцевої влади Тернопільської області» Ольга Мазаєва розповіла про те, декларації кого з чиновників Тернопільщини буде промоніторено до кінця цього року, а це:
-         Голова ОДА та його заступники;
-         Голова обласної Ради та його заступники;
-         Голови РДА та їхні заступники;
-         Голови районних Рад;
-         Голови міст Бережан, Кременця, Тернополя, Чорткова та їхні заступники.
Також у своєму виступі вона анонсувала створення моніторингової мережі на території області для  визначення відповідності стилю життя чиновників до поданих ними даних в деклараціях.
Голова ТМГО «Товариство дружби Тернопіль-Тирасполь» Марчук Іван розповів про те, що , нажаль , багато декларацій чиновників немає у вільному доступі для громадян. Особливо це стосується керівництва районних Рад та деяких рай адміністрацій. Зате, він похвалив Тернопільську обласну Раду, яка оперативно відреагувала на зауваження громадськості , що пролунали на круглому столі ««Декларації чиновників – під контроль громадськості» та виставила на сайт скан-копії декларацій керівництва , а не виписки які були.
Керівник ТОГО «Гуртом» Ігор Ковалик підтвердив участь своєї організації в роботі коаліції та закликав інші громадські організації та ЗМІ активно долучитись до процесу моніторингу декларацій.
Михайло Іваненко – голова організації «Громадський спротив корупції» заявив про приєднання їхньої організації до Коаліції «Чесна влада –багата Держава».
В заключному слові Ольга Мазаєва виявила надію, що посадові особи органів влади, які підпадають під моніториг, будуть йому сприяти, щоб слово «чиновник» не викликало зразу асоціацію з словом «хабарник». Також Вано звернулась до небайдужих людей, якщо Вам відомі факти або документи які підтверджують невідповідність стилю життя названих вище чиновників чи приховані ними доходи просимо повідомляти на електронну скриньку : 



0 Response to 'Прес-конференція Коаліції "Чесна влада - багата держава"'

Дописати коментар

Прихильники