Меморандум антикорупційної коаліції «Чесна влада – багата Держава»

м. Тернопіль                                                                    13 вересня 2016 року

Ми, незалежні та рівноправні неурядові організації, засоби масової інформації, а також приватні особи,
розуміючи необхідність об`єднання зусиль для здійснення зовнішнього контролю за відповідністю реального способу життя посадових осіб органів влади до задекларованого ними,
будучи глибоко занепокоєними тим, що реальний стан доходів топ-чиновників має мало спільного із цифрами зазначеними в офіційних деклараціях,
усвідомлюючи, що відкритість та повність майнових декларацій представників державної влади є дієвим засобом у боротьбі з корупцією,
прийняли рішення про підписання цього Меморандуму та утворення антикорупційної Коаліції «Чесна влада –багата Держава».
Метою створення Коаліції є підвищення рівня прозорості діяльності посадових осіб органів вади та громадський контроль за відповідністю способу життя чиновників та їх родин до офіційно задекларованого.
Даний меморандум актуальний також і в контексті дії нових законодавчих норм, які містять, зокрема, Закони України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію»  та  «Про засади запобігання і протидії корупції» і повинні забезпечувати доступ громадян до інформації про діяльність органів центральної та місцевої влади та самоврядування.
Для досягнення поставленої мети Коаліція погоджуються співпрацювати в реалізації спільних проектів шляхом:
·        Сприяння у проведенні інформаційно-просвітницької кампанії;
·        Надання необхідної інформації для розміщення на власних інформаційних ресурсах;
·        Створення волонтерської моніторингової мережі;
·        Участі та організаційної допомоги в проведенні заходів спільних проектів.
Учасники Коаліції будуть докладати всіх можливих зусиль для подальшого розвитку взаємовигідного співробітництва та забезпечення залучення до нього широкого кола учасників на регіональному та місцевих рівнях.
Для обговорення узгоджених дій, спрямованих на покращення якості співпраці.учасники Коаліції будуть проводити консультації.
Ми переконані, що об`єднавши свої зусилля, підписавши цей Меморандум ми можемо вплинути на становлення в Україні ефективної, прозорої і відповідальної влади, яка буде мати реальну підтримку серед народу.
Ми запрошуємо усіх зацікавлених осіб і організацій, які поділяють мету і шляхи роботи Коаліції до приєднання шляхом підписання Меморандуму.

Меморандум відкритий до підписання:




 

0 Response to 'Меморандум антикорупційної коаліції «Чесна влада – багата Держава»'

Дописати коментар

Прихильники